Fotoğraf Afrika'daki açlığı çok net ve acı bir biçimde vurguluyor. Bu küçük afrikalı çocuk bir kilometre öteki Birleşmiş Milletler yardım kampına yürürken artık açlıktan bitap düşmüş. Daha da kötüsü arkasında onun ölmesini bekleyen bir akbaba var... Fotoğraf 1994 yılında Somali'de Amerikalı bir gazeteci olan Kevin Carter tarafından çekilmiş ve Kevin Carter bu fotoğraf ile "Pulitzer ödülünü" kazanmış. Hikayenin en acı tarafıysa Kevin Carter Somali'den dönünce bir süre bu çocuğu araştırmış fakat bulamamış. Orada gördüklerinden çok etkilenen Amerikalı gazeteci bir süre sonra derin deprosyana girmiş ve 3 ay sonra hayatına son vermiş.

1 Kasım 2009 Pazar

OSMANLI PADİŞAHLARI SULTAN II. AHMET



II.AHMET
Babası : Sultan İbrahim
Annesi : Hatice Muazzez Sultan
Doğum Tarihi : 25 Şubat 1643
Vefatı : 6 Şubat 1695
Ağabeyi II Süleyman'ın kısa süren saltanatını müteakip padişah olan II Ahmed hiddetli bir tabiata malikti. Takipçi bir yaradılışa sahip olmakla beraber telkin edilen şeylerin tesirinde de kalırdı.
Onun için Köprülü Fazıl Mustafa Paşanın ölümünden sonra çok sadrazam değiştirdi. Sadrazamların yoğun değişmesi ise esaslı bir yapılmamasına âmil oldu. Zaten padişahın şahsiyeti kuvvetli olmadığından yıllardan beri sürüp giden harb dağdağası arasında memleketteki sıkıntı daha da arttı.
II. Ahmed tahta gectigi zaman Köprülü Fazıl Mustafa Pasa sadrazamdı. II Süleyman zamanında Sırbistan'ı kurtaran da odur. Lakin Salankamen meydan muharebesinde şehit düşünde, ordumuz bozuldu. Salankamen mağlubiyetini başka mağlubiyetler takip etti. Venediklilerin, Sakız adasını zaptetmelerinden bir kaç ay sonra II Ahmed Edirne'de öldü.
Çocukları: İbrahim, Selim, Asiye Sultan, Hatice Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder