Fotoğraf Afrika'daki açlığı çok net ve acı bir biçimde vurguluyor. Bu küçük afrikalı çocuk bir kilometre öteki Birleşmiş Milletler yardım kampına yürürken artık açlıktan bitap düşmüş. Daha da kötüsü arkasında onun ölmesini bekleyen bir akbaba var... Fotoğraf 1994 yılında Somali'de Amerikalı bir gazeteci olan Kevin Carter tarafından çekilmiş ve Kevin Carter bu fotoğraf ile "Pulitzer ödülünü" kazanmış. Hikayenin en acı tarafıysa Kevin Carter Somali'den dönünce bir süre bu çocuğu araştırmış fakat bulamamış. Orada gördüklerinden çok etkilenen Amerikalı gazeteci bir süre sonra derin deprosyana girmiş ve 3 ay sonra hayatına son vermiş.

1 Kasım 2009 Pazar

OSMANLI PADİŞAHLARI SULTAN II. SÜLEYMAN



II .SÜLEYMAN
Babası : Sultan İbrahim
Annesi : Saliha Dilâsub Sultan
Doğum Tarihi : 15 Nisan 1642
Vefatı : 22 Haziran 1691
Dördüncü Mehmedin bir askerî ayaklanma sonunda tahttan indirilmesiyle padişah olan II.Süleyman halim selim tabiatlı ve kadirşinas bir insandı.
II.Süleyman padişah olduğu zaman mağlubiyetlerin yarattığı zorluklar şiddetle devam etmekteydi. Hattâ mağlubiyetler daha çok birbiri üzerine eklenmiş, Belgrat ve Nis de ordumuzun yenilgiyle Sırbistan elden çıkmış, Avusturyalılar Sofyanin yakınlarına kadar gelmişlerdi.
Bu sırada Edirne de padişahın riyasetinde toplanan divanda Köprülü Mehmet Paşanın küçük oğlu Fazıl Mustafa Paşanın sadrazam yapılmasına karar verildi. Fazıl Mustafa Pasa sadrazam olunca umumi ıslahat hareketine girişti. Önce orduyu düzelterek askeri disipline soktu. Ayrıca adli ıslahata da yer verdi. Sonra ordunun başına gelerek Avusturya cephesine gitti. Üst üste muvaffakiyetler kazanarak Belgrat dahil olmak üzere bütün Sırbıstanı kurtardı. Bu arada Rus ve Venediklere karşı bir takım başarılar da elde edildi.
Çocukları: Yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder