Fotoğraf Afrika'daki açlığı çok net ve acı bir biçimde vurguluyor. Bu küçük afrikalı çocuk bir kilometre öteki Birleşmiş Milletler yardım kampına yürürken artık açlıktan bitap düşmüş. Daha da kötüsü arkasında onun ölmesini bekleyen bir akbaba var... Fotoğraf 1994 yılında Somali'de Amerikalı bir gazeteci olan Kevin Carter tarafından çekilmiş ve Kevin Carter bu fotoğraf ile "Pulitzer ödülünü" kazanmış. Hikayenin en acı tarafıysa Kevin Carter Somali'den dönünce bir süre bu çocuğu araştırmış fakat bulamamış. Orada gördüklerinden çok etkilenen Amerikalı gazeteci bir süre sonra derin deprosyana girmiş ve 3 ay sonra hayatına son vermiş.

1 Kasım 2009 Pazar

OSMANLI PADİŞAHLARI SULTAN III. MURAD




III MURAD
Babası : İkinci Selim
Annesi : Nur-Banu Sultan
Doğum Tarihi : 1546
Vefatı : 16 Ocak 1595
Ücüncü Murat mühim icraatlarda bulunacak bir sahsiyete sahip degildi. Eglenceye ve kadinlara düskündü. Saltanatinin ilk bes yili Sokullu Mehmet Pasanin sadrazamligi dolayısıyle epeyce iyi gecti. Nitekim Sokollu 'nun aldigi tedbirler neticesinde Lehistan, Osmanli mayeini tanidi. Türk siniri ilk defa Hazar denizine onun zamaninda ulasti.
Zamaninda kapikulu disiplini hayli bozuldu, rüşvet ve suistimal saraya girdi.
Çocukları: Mehmet (padisah olmustur), Mustafa, Abdullah, Beyazit, Osman, Korkut, Yakup, Hasan, Ömer, Ali, Cihangir, Alâaddin, Abdurrahman, Murat, Selim, Davut, Ishak, Hüseyin, Yusuf, Mihrimah Sultan, Fahriye Sultan, Fatma Sultan, Ayse Sultan, Sultan Murat'in büyük oglu Ücüncü Mehmet tahta cikinca 19 Erkek 21 kiz kardesi vardi. 62 erkek ve kiz kardesi babasinin sagliginda ölmüstü. Padisah oldugu gün 19 erkek kardesini öldürttü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder