Fotoğraf Afrika'daki açlığı çok net ve acı bir biçimde vurguluyor. Bu küçük afrikalı çocuk bir kilometre öteki Birleşmiş Milletler yardım kampına yürürken artık açlıktan bitap düşmüş. Daha da kötüsü arkasında onun ölmesini bekleyen bir akbaba var... Fotoğraf 1994 yılında Somali'de Amerikalı bir gazeteci olan Kevin Carter tarafından çekilmiş ve Kevin Carter bu fotoğraf ile "Pulitzer ödülünü" kazanmış. Hikayenin en acı tarafıysa Kevin Carter Somali'den dönünce bir süre bu çocuğu araştırmış fakat bulamamış. Orada gördüklerinden çok etkilenen Amerikalı gazeteci bir süre sonra derin deprosyana girmiş ve 3 ay sonra hayatına son vermiş.

1 Kasım 2009 Pazar

OSMANLI PADİŞAHLARI SULTAN II. BEYAZİD



II.BEYAZİD
Babası : Fatih Sultan Mehmet
Annesi : Gülbahar Hatun
Doğum Tarihi : 1447
Vefatı : 26 Mayis 1512
İkinci Beyazid'in padişahlığının bir kısmi kardeşi Cem'in saltanat mücadelesi ile dolu geçmiştir. Beyazid sofu, harbden çekinir tabiatli bir insandı. Buna rağmen Mora ve Bogdan'a seferler yapmıştır. Karadeniz'in bati kıyıları ile Mora kıyıları onun zamanında tamamen Türk hakimiyetine girmiştir. Beyazıt'ın devrinde Türk deniz kuvvetleri kendisinden korkulacak seviyeye yükselmeye başlamıştır. Rumenlideki akıncıların müthiş savletleri bilhassa hatirlanmiya değer. Rumenlideki akınların dehşetine karşılık Anadolu tarafında İranlılara karsı çekingen davranmıştır. Mısır kölemenleriyle yapılan muharebelerde de bazen Mısırlılar, bazen da Osmanlılar galip gelmiştir.
Çocukları : Abdullah, Sehinsah, Ahmet, Korkut, Alemsah, Selim (padisah olmustur), Mehmet, Mahmut, Ayni Sah Sultan, Gevher Mûlûk Sultan, Sehzade Sah Hatun, Hatice Sultan, Hüma Sultan, Sofu Fatma Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder